senyuman itu tanda seseorang yang pemurah

Uols.....kalau dah singgah kat page i ni..rajin2 lah jd kawan i yer...insyaaAllah i akan singgah ke page u nanti.....ukwah...ukwah....hehe

Thursday, May 26, 2011

I'm alwayz hungry....

One of the very nicest things about life is the way we must regularly stop whatever it is we are doing and devote our attention to eating.  ~Luciano Pavarotti and William Wright, Pavarotti,

Morning:











During working 0830 ~ 1200











Lunch:









During working 1300 ~ 1730:











Dinner:
 


 






In the middle of the night:











Hunger is the best sauce in the world.  ~Cervantes

should i blame myself if i alwayz acting like this..everyday??...hemmm ..food..food..food ..you will always be my bestfriend when i'm alone....hahaha...

Tuesday, May 17, 2011

sepetang di bandar mersing dan air papan......

hari ni tak de apa yg nk diupload...just enjoy our rare video (recorded by my little sis) and rare picture......dah tak de koje laa tu.....

video ni dirakam time nk g air papan...tgh bosan kan..pulakss tu mase tgh drive hujan lebat laa plokss..n adek aku ni..gedix suh psg lagu lazy..konon2 nk wat vclip..tui...peristiwa ini berlaku smlm yer..ahahha

video


next video pulakss...lukis2 di atas pasir pantai..hehe..

video



ni sedikit gmbor melantak di "secret recipe" mersing....err...hehehe chocolate mood.....!!..senak perut lantak..kenyang gile.....rating aku...6/10..erm boleh laa......konfem jenuh org cr manala secret recipe kat mersing ni...hehehe...

mata tak leh belah...


yg kat atas ni pulaks gmbor mase kat air papan...tgk tu...ade jerk bende dia nk godek kat pasir tu..patihin2....hesh!!!

pasni dh jarang la kami2 wat aktiviti ni..sbb si kecil adekku ni dh nk sambung study...hope dia dpt berdikari laa kat sana..tak leh nk bygkan dia belaja sana....basuh baju apa semua pon mak yg buat....lg laa bende2 lain....haiyOOO....along harap adek belajar sungguh2 yer kat sana....smpi dpt PHD klu boleh..hehe

Thursday, May 5, 2011

Is not the worst day ever!!!

As salam!!!...

haaaa....ni nk citer ni..amboi cam joyah pulakss...ngehehe...oklaa....harini ade perkara yang tak disangka2 berlaku...nk wat cam ner..bak kata Lidia..klu dh kunfayakun...jd jugakss......itulaa..mase tghari tdi kami semua pulun g IMM....sbnyer lidia jerk yg nk g sbb nk topup card dia...tp aku n esah pon teringn laks nk join..dh lama tak mkn luar..asek bungkus jerk..bukan apa...mls laa nk jln kuar opis g beli mknn...Spore bukan cam JB...semua jauh2...pastu kene jln ...ngehehe..daku MALAS!!...oklaa dh sedap makan kat IMM..apa lagi terus balik...tp..tp....lain pulaks jdnya...sebelum nk touch kuar tu..Kak Lin sempat pesan suh Lidia touch card kat exit bas..sbb senang ckit....dh boleh2 touch n kuar.....tetiba kete lidi terstuck pulakss...kami time tu tgh borak2 gakss..tp ngn tetiba kete pulakss sangkut tak jln2..sekali bukak pintu tgk2 kete atas divider...waduh...sian lidia..* bak kata kk lin..muka lidia jd versi lain time tu..putih terus...mana taknyer kete dia..klu kete aku...aku rasa aku pon cam tu..kami pon apalagi terus kuar kete....so tggl lidia jerk..kami suh dia reverse...tp tak boleh laa pulakss rupa2nya tayar kete dh tergantung....nak tak nak kene pull out jugakss...tp mana larat doh...kami semua pom...kecoh kejap laa masa tu..security pon kuar.....dah jam tak pasal2..mana taknyer time tu laa kete bas lori dok pulun kuar masuk...hangin pulakss rasa...


masa security dtg tu...muka dah sengih2..pelik jugakss kami...siap tanyer kami lagi.."baru 1st time ke dtg IMM"...Esah jwb " taklah dah byk kali" ...security tu pulaks jwb "oh biasa perkara mcm ni berlaku pd org yg 1st time dtg"...hahah..hadui....kira perkara ni dh byk kali laa berlaku..tp nape diorg tak study..perlu ke divider tu kat ctu..pergh blind spot doh......dh laa bukit..klu aku drive pon tak nmpk....tp itulaa..tak sangka dlm kalut2 kami tu..ramai pulakss yg dtg mmbantu..time kasih pd pakcik baju merah..lupa nk tanyer nama dia..dia laa yg paling smgt nk tolong..siap bwk palet lg..tp time tu aku, esah n kk lin jd spectator jerk..takde niat pon..tp tgh kalut2 tu sempat tukar org lagi...esah pulaks yg take over tuk reverse kan kete...seterusnya jom tgk apa yg berlaku...jom layan video ni...

bak kata Esah "dont drink and drive...tak kisah laa air apa"....haha aku minum air suuuuwwwwweeeetttalk oi...kehkehkeh

video

haaa nebes tak...kami nebes woo..bukan apa...riso kete lidia jerk....harap2 kondisi kete dia ok laa..takde yg terus sgt..so Puan Lidia...jgn laa kamu nebes nk drive pas ni..so pasni kita kene lebih berhati2 ngn bendealah kecik ni...ahaah..aku pon penah terlanggar tiang kat CS..tp time tu demam..tak larat drive..so tak salah laa sgt kan..ngehehe...nasib tak calar teruk

ni pula sedikit gambar di waktu kejadian...








* tu diaa...pulun semua...time kasih warga Sporean...diorg mmg terbaek..semua dtg menghulurkan bantuan...


dh habis part atas tu..ni part kedua pulakss...part SUPER SATURATED....hahahah..pergh sejak2 project SINGA mengaum ni dh masuk..hadui busy mmnjng...nk beremail pon tak mmpu sgt...pulakss tu semua nk suh pulun issue this week...sempat sgt laa..dh laa byk componentnya....nasibla ade Puan Lidia and Cik Esah....tercover jugakss laa keje ku ckit....tp diorg2 ni mentang2 laa aku sibuk arini..sempat pulakss amek video rare yerk...sbrnyer niat diorg tu nk suh aku siapkan cpt..sbb dh nk pukul 5.30pm ..lagi2 si zaki tu...jotos jugaks kang..hehe..klu ikutkan transpot dh smpi kul 5pm lgi..tp nk wat cam ner keje byk...esok pon tak tau laa.....hope hari2 yg mendatang Allah mudahkan urusan kerja ku......oklaa tgk laa rare video dr aku yg comey ini...ahaahah

video

wooooppppps...tak larat dh nk taip byk2 ......daa